Dublă lansare de carte: Mirela Lungu şi Mihail Gălăţanu, la Libraria Humanitas


Librăria Humanitas din Fundul Curţii şi Editura Herg Benet vă invită joi, 12 iunie, de la ora 18.30, la o dublă lansare de carte: Mirela Lungu, cu cel mai nou volum al său de poezie – Visul unei nopţi pe Facebook (Karth, 2014), şi Mihail Gălăţanu, cu romanul Lustruirea armelor (Herg Benet, 2014).

Lansarea va avea loc la librăria Humanitas din Fundul Curţii, pe Calea Victoriei, nr. 120.

Invitaţi: Felix Nicolau, Cristina Nemerovschi şi actriţa Crina Matei, care va recita din Visul unei nopţi pe Facebook.

„Visul unei nopţi pe Facebook” este cel de-al treilea volum de poezie semnat de Mirela Lungu. „Who the fuck is Mirela Lungu? Exclamaţia îmi aparţine. Pe vremuri, ea era C’EST QUI ŞCOALA DE SECURITATE DE LA BĂNEASA? Răspuns: Mirela Lungu e ultimul val. O poetă de ultim val. O femeie de pe ultimul val. Filosoafă, dezinhibată, calculată şi rece până în prăsele, dar gata (v-o mărturisesc cu mâna pe inimă!) de orice nebunie, amorezată până în vârful unghiilor de versul clasic, dar trăgându-şi-o cu sete, în acelaşi timp, cu versul liber, capabilă de orice replice prozaice&prozastice, dar, oh şi vai, în stare să îndeplinească orice dorinţă perversă oricărui sonet, ea este înger şi demon, odaliscă&desfrânată&frescă&sfântă. În stare să te înnebunească până la lacrimi cu pozele ei poetice şi cochetă până la isterie. Gata să violeze şi să se pocăiască, en meme temps. Noaptea de veghe trece pentru ea ca noaptea de dragoste şi vicevercea. Plângi, copilă? A fost crudă-nvinuirea…Fără razim. Fără fond…Tu eşti sfântă prin iubire…:)Şi parşivă până-n al noulea cer. Şi vampă, fără să fi atins vreun bărbat, vreodată. Mirela Lungu este abecedarul tuturor complexelor noastre”, scrie Mihail Gălăţanu, după lectura volumului. La rândul său, criticul literar Alex Ştefănescu mărturiseşte că „citind versurile jucăuşe-tandre-deznădăjduite-senzuale-provocatoare ale Mirelei Lungu, am simţit că sunt, rând pe rând: ofiţerul francez care a cucerit-o şi apoi a părăsit-o pe călugăriţa portugheză Mariana Alcoforado, profesorul Gavrilescu, din nuvela La Ţigănci a lui Mircea Eliade, îmbătat de efluvii de feminitate, sclavul de pe o plantaţie de cafea biciuit de stăpâna plantaţiei. Autoarea este de o sinceritate şocantă, ca un număr de strip-tease. Inteligentă, talentată şi… blondă, ea le răzbună pe blondele din bancuri.”

Volumul „Visul unei nopţi pe Facebook” poate fi comandat aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/visul-unei-nopti-pe-facebook-mirela-lungu

Din romanul „Lustruirea armelor”, de Mihail Gălăţanu, un roman care ne vorbeşte pe un ton direct, şi totuşi rafinat, despre maturizare, iubire, femei, pierdere, timp şi în final moarte:

„Şi, totuşi, vânam ceva? Vânam femei.

Bărbatul e un vânător, nu? Născut vânător.

Lustruiţi armele. Bine, bine, le lustruim, dar pentru ce?

Aşa, pur şi simplu. Trebuie să lustruieşti ceva.

Să lustruim. Sau poate vânam înseşi razele soarelui.

Vânam însăşi lumina, devreme ce lustruiam cu atâta osârdie, punînd suflet din sufletul nostru veşnic, nemuritor.”

***

„Laura este Ea. Pentru tine, este Ea. Laurita. Daurita. Laurie. Lauri. Lori. Lora. Lăuraş. Tăuraş. Taurita. Taurina. Tauri. Torro. Torrino. În toate felurile. Alint. În toate felurile. Nume. În toate felurile. Eşti frumoasă, Laura. Eşti iubita mea.

Iubită în toate felurile. În toate orificiile.

În toate chipurile.

Laura este subţire şi are o voce gutural-afectată. Sâni mici. Păr cu gust de festivalul castanelor coapte. Are un miros al ei, simplu, de parfum ieftin.

Şi nu ştiu sigur dacă o iubesc sau nu, dar ce băiat ştie asta la o asemenea vârstă? Ne jucăm, deocamdată ne jucăm.”

Romanul „Lustruirea armelor” poate fi comandat aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/lustruirea-armelor-mihail-galatanu

 Autor: cristina nemerovschi

Lasă un comentariu