Cateva considerente asupra motivaţiei de a scrie


Problema literară

În lipsa extensiei şi cunoaşterii, a unei direcţii şi viteze de EU, Universul acceptă să se dilate în toate celelalte direcţii cunoscute şi active în acel moment. Atunci proiecţia Universului se va reflecta în limita spaţiului şi analizei puse la dispoziţie.

Să încercăm să demonstrăm asta!

23.11.2014/Malul Dunării, Brăila

… marturisesc ca ma gândesc în ultimul timp la motivaţia de a scrie. Undeva, într-o forma oarecare, ea trebuie sa existe ca motor de generare dacă am ales sa facem asta – sa scriem. Orice, nu contează! De la o pagina intensa şi fierbinte de jurnal personal – sa spunem, pana la un text şi informaţie suficient de ştearsă, într-un articol de ziar – sa spunem.

… cred ca problema trebuie privita nuanţat. In cele doua cazuri prezentate – spre exemplu, motivaţia pare a fi diferita ca motor şi probabil, intensitate de generare. Desigur, la un nivel primar, de suprafaţă al analizei, putem accepta aceasta observaţie dar, fără certitudinea propagării şi existentei ei în profunzimea unui potenţial proces.

… am auzit de multe ori expresia scriitorul se eliberează prin scris/cuvânt. Mărturisesc ca-mi este dificil sa înţeleg asta. Dacă este cu adevărat adevărat, atunci cred ca aceasta eliberare ar trebui privita printr-o potenţială relaţie de echilibru energetic. Nu ştiu cum ar fi posibila o forma de exprimare a acestui proces, intuiesc numai ca el poate exista şi exista!

… desigur, ideea punctata anterior are şi nu are tangenta cu arta literara, cu forma literara de exprimare. Ea pare a încercă sa privească în profunzime, într-un spaţiu mai intim de acces al cuvântului.

Tudor Alexandru Costin

11.01.2014/Malul Dunării, Brăila

 Autor: Tudor Alexandru Costin

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s