Autoanaliză


Sufletului nu-i poţi dicta. Oricât ţi-ai dori, nu îi poţi impune de cine să se ataşeze şi pe cine să urască. Te poţi minţi singur, îţi poţi nega sentimentele de mii de ori, dar înlăuntrul tau, când eşti doar tu cu tine însuţi, trebuie să admiţi adevărul: eşti copleşit de sentimente pe care niciodată nu ar fi trebuit să le simţi, cel puţin nu în contextul în care se află viaţa ta acum.
Esti dominat de simţiri şi trăiri intense pe care încerci să le ascunzi în spatele unui zâmbet rece, glacial, care aproape că te îngheaţă pe dinăuntru. Ai vrea să urli de neputinţă, dar întreg sufletul ţi-e atât de amorţit de propriile-ţi minciuni, încât tot ce poţi să scoţi e un oftat. Eşti trist, dar îţi porţi cu mândrie masca fericirii.
Eşti privit cu admiraţie de cei din jur, invidiat pentru lucrurile pe care le ai şi pe care le-ai realizat, dar ei nu ştiu că toate astea te omoară încet pe dinăuntru, îţi ard sufletul ca un metal încins şi te marchează pentru totdeauna. Eşti slab şi o ştii. Eşti slab pentru că dacă ai fi puternic, dacă ai avea o doză mică de curaj, te-ai răzvrăti împotriva lucrurilor care nu îţi mai produc plăcere şi ai lua-o de la zero, indiferent cât te-ar costa asta.
Dar unele lucruri sunt atât de uşor de spus şi atât de greu de înfăptuit… Te scuturi, dar lanţurile care te ţin pe loc zdrăngăne greu în urechea ta, amintindu-ţi clipă de clipă că eşti ţintuit în acelaşi loc de mult prea mult timp. Ţi-ai dori să poţi rupe legăturile grele de metal, dar pur şi simplu nu ştii cum. Nu ştii cum şi asta te omoară încet pe dinăuntru. Şi deşi eşti tânăr încă, simţi că ai peste 100 de ani…

 Autor: Feher Ewa Miruna

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s